dinsdag 29 maart 2011

Apache trail

Om 6 uur ging vanochtend de wekker. We wilden voor de spits de stad uit zijn om een beetje vroeg in de Superstion Mountains te zijn. Het begin van de Apache Trail. Een oud huifkarpad door prachtige bergformaties en schaduwrijke canyons. Het is circa een uurtje rijden vanuit downtown Phoenix. Maar het is een wereld van verschil. Je komt er amper iemand tegen. Vooral als na een tijdje het asfalt plaats maakt voor een stoffig zandpad.


Het begin van de Apache Trail
De jeep ging op 4WD en Arny kon zich heerlijk uitleven op de haarspeldbochten naar de bodem van de canyon. Natuurlijk zijn we ook diverse keren gestopt om even wat te wandelen en van de natuur te genieten. Op diverse plaatsen stond de woestijn prachtig in bloei. De cactusbloemen zijn hier zeer kleurrijk.

Bij het fotograferen van de cactus bloemen is Arny natuurlijk weer bovenop een cholla cactus gaan liggen. De stekels van de plant hierboven zijn er nix tegen. In eerste instantie voel je er niks van, maar zodra je gaat bewegen voel je overal de doornen in je vel prikken. En er zitten weerhaken aan waar je heel goed kan vissen.
Nadat we de canyons achter ons gelaten hadden zijn we richting de Tonto Cliffdwellings gereden. Cliffdwellings zijn oude verlaten indianen nederzettingen die in een uitsparing in een rotswand zijn gebouwd. Deze trip hebben we zo'n beetje gepland om er zoveel mogelijk te zien. Tonto is een van de meest toegankelijke ruines. 




De klim naar boven was desondanks behoorlijk afzien in de hitte (28 graden).
Maar zeker de moeite waard. We hadden de plek zo'n beetje voor ons zelf. 

Terug in ons huisje konden we eindelijk genieten van het zwembad. Caro had vergeten onze badspullen in te pakken en we zijn even bij een Walmart een nieuwe zwembroek en badpak gaan scoren.
Caro doet haar best om op Grace Kelly te lijken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten