maandag 4 april 2011

Bisbee, day 2: cowboys, shootouts and beers...

Vandaag terug gereden naar Tombstone, zo'n half uurtje hiervandaan. We waren gisteren hier al door heen gereden, maar toen was het zondag en dan stopt de ene na de andere tourbus met jappen in het dorpje. Hier heeft Wyatt Earp, samen met zijn broers en Doc Holiday ooit de gebroeders Stanton onder de groene zoden geholpen. De zogenaamde shootout duurde nog geen minuutje, maar leverde wel honderde uren Hollywood geweld op. 
 Tombstone stelt echt geen reet voor, we hebben ons hier de vorige keer al over opgewonden. Wat een tourist trap. Maar ja, je bent nu eenmaal hier en misschien hebben ze het veranderd... Nee, dan maar liever terug naar het echte westen, Bisbee. Waar we in de locale brouwerij maar weer eens een bierproeftest gedaan hebben. Ook hebben we een kijkje genomen in de Lavender Pit, de mijn die de stad ooit rijkdom en faam bracht. Een gigantisch gat in de grond, waar ooit een berg en een deel van het dorp stond.
Daarna de rest van Bisbee verkent. Je vind hier echt overal de leukste huisjes en winkeltjes, en op maandag is het stadje bijna uitgestorven....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten