maandag 11 april 2011

Sedona: en toen was het weer lente!

De zonsopgang vanochtend was echt prachtig. Vanuit het balkon van onze kamer hadden we een heel mooi uitzicht over de Verde Valley. Alleen was het bitterkoud, het vroor tot het kraakt. We zijn dan ook maar weer het warme bedje in gekropen, want we hoefden vandaag maar een uurtje te rijden tot in Sedona.


De rode rotsen van Sedona waren nog mooi bedekt met sneeuw toen we er aankwamen. Maar al snel deed de zon haar werk en was het weer lekker warm. Voordat we een mooie fotolocatie gevonden hadden was de sneeuw al grotendeels weg.


We zijn al eerder in Sedona geweest, maar we zijn er meestal al snel weg gevlucht. Het stadje is zo vervuild met yuppies, hippies en heel veel new age volk, dat het er bijna niet uit te houden is. Dit vaag volkje wordt aangetrokken door zogenaamde Vortexen. Heeft iets te maken met aardstralen, magnetisme en UFO's. Overal staat wel een of andere vage touwenkop met op een fluitje te spelen of een bloemenmeisje een mantra te zingen. En op de meest belachelijke plaatsen heeft een of andere rijke stinker een riante villa gebouwd, want het stikt hier ook nog eens van de beroemdheden. Daarnaast hebben ze ook nog diverse kerken of tempels gebouwd om de horizon nog meer te vervuilen.



Maar zodra je buiten de bewoonde wereld achter je laat (al moet je daar wel naar zoeken) is het er echt prachtig. En druk.
Want het was zondag en veel inwoners van Phoenix kwamen via Sedona terug van een weekendje skien. 

Alle restaurants zaten tjokvol en overal struikelde je over de hikers die nog even de zonsondergang wilden zien op een mooie locatie (net als wij). Maar zodra de zon begint de dalen worden de rotsen onwerkelijk fel rood en is alle ellende al snel vergeten....


Morgen is het hier hopelijk rustiger, het weekend is dan immers voorbij. We gaan dan weer op zoek naar indianenruines...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten